Vitare tänder och munskölj

tandblekningDet är viktigt att ta hand om munhälsan, inte minst på grund av att det är genom munnen som vi får in de flesta bakterier och virus i kroppen. Skador och sår i munnen kan leda till betydande besvär, inte bara i själva munnen utan även i kroppen som helhet. För att ta hand om munhälsan på bästa sätt ska du givetvis borsta tänderna minst två gånger om dagen och även rengöra mellan tänderna med tandtråd eller en mellanrumsborste. Du kan också med fördel använda munskölj för att komma åt att rengöra även de mest svåråtkomliga områdena i munnen.

Munskölj är faktiskt även en utmärkt produkt när det handlar om att få vitare tänder och behålla tändernas vita nyans efter en tandblekning. Hur kommer då det sig? Munskölj innehåller väl ingen blekgel. Nej, det är korrekt, men munskölj har en utmärkt effekt mot bakteriebeläggningar och hjälper till att motverka plackbildning. Många som får besvär av missfärgade tänder får detta på grund av att man inte rengör sina tänder på ett tillräckligt sätt. Dålig munhygien ger upphov till plack och tandsten. Plack består av syrabildande bakterier. Syran luckrar upp emaljen och gör så att tobak och livsmedel med mycket pigment enklare kan missfärga tänderna. Tandsten gör så att det bildas fickor mellan tandköttet och tänderna, vilket leder till att plackens effekter kan förstärkas. Om du använder munskölj regelbundet kompletterar du tandborstningen så att din munhälsa förbättras. På så sätt kan man säga att munskölj har en indirekt effekt när det handlar om vitare tänder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>