Kaloriförbrukning för olika typer av träning

Energiförbrukningen för olika typer av träning varierar beroende på kroppsstorlek och ålder men är även högst individuell även om de mätbara förhållandet är identiskt. Kaloriförbrukningen på denna sida är uppskattad för en kroppsvikt på 70kg så dra bort eller lägg till beroende på er vikt.

När du går gör du av med cirka 400 kcal per timme. Detta varierar kraftigt beroende på terräng och hastighet.

Jogga

Att jogga sakta ger en beräknad kaloriförbrukning på 700 kcal per timme. Hastigheten är detta beräknades på var en hastighet på 6.5 km / minut. Alltså drygt 7km per timme.

Löpa / springa

Det är väldigt svårt att uppskatta energiförbrukning för att löpa. Blandat kan hastighet och terräng ge stora avvikelser. En löpare som tar sig 5km på en minut gör av med ungefär 926 kcal per timme. Precis som allt annat på denna sida är detta avsett en person med kroppstyngd 70 kg.

Cykla

Att cykla ger en ungefärlig kaloriförbrukning på 600 kcal per timme. Denna energiförbrukning är beräknad utifrån en hastighet på 20km/h. Lägg på ytterligare 150 kcal per timme för en hastighet runt 23-25km/h. Beräkningen avser alltså inte vardagscykling.

One Thought on “Kaloriförbrukning för olika typer av träning

  1. Jack on 26 juli 2012 at 14:09 said:

    både på löpa/springa och på jogga står det väl fel i texten. ex “En löpare som tar sig 5km på en minut” Det blir en hastighet på 300km/h och då borde man bränna lite mer än 926kcal. på joggingen står de 6.5 km / minut vilket blir 390km/h, dock rättas den lite med att de står efteråt att det är drygt 7km per timme.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>