Kalorier i svamp

champinjonerSvamp är ett mycket kalorifattigt livsmedel. Anledningen är givetvis att svamp mest innehåller vatten. De flesta svampar har ett relativt likartat energiinnehåll. Vanliga svampar som kantareller och champinjoner innehåller ungefär 25 kalorier per 100 gram. Fetthalten är närmast obefintlig så det är från proteinet och kolhydraterna i svampen som kalorierna kommer.

Värt att notera är att kaloriinnehållet i 100 gram svamp stiger när man steker i smör eller annat matfett. Fettet tränger nämligen in i svampen och kan öka kaloriinnehållet med så mycket som 200 procent. Stekt svamp har ett kaloriinnehåll på upp mot 70 kalorier per 100 gram.

Behöver du lite extra hjälp för att går ner i vikt till sommaren?

Dietshake från Svenskt kosttillskott hjälper dig att begränsa ditt kaloriintag. Inget hokuspokus. Det är bara ett enklare sätt att hålla nere kaloriintaget! Finns i flera god smaker.

Läs mer och beställ kosttillskottet här.

viktminskning med kosttillskottKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation