Kalorier i makrill

makrillMakrill är en klassisk matfisk som vi njuter av i många olika varianter. Stekt makrill passar utmärkt till potatis och en god sås. Makrill i tomatsås är en klassiker på smörgåsen. Hur är det då med kalorierna? Jo, makrillen är en fet fisk, i likhet med exempelvis laxen. Det gör att kaloriinnehållet i makrill är betydligt högre än i andra matfiskar såsom torsk och sej. 100 gram makrill innehåller cirka 170 kalorier. Mer än hälften av kalorierna kommer från fett, medan lite mindre än hälften kommer från protein. Makrill i tomatsås har ungefär samma kaloriinnehåll som ren makrill, med skillnaden att en viss del av kalorierna kommer från kolhydrater och att proteininnehållet är lägre.

Behöver du lite extra hjälp för att går ner i vikt till sommaren?

Dietshake från Svenskt kosttillskott hjälper dig att begränsa ditt kaloriintag. Inget hokuspokus. Det är bara ett enklare sätt att hålla nere kaloriintaget! Finns i flera god smaker.

Läs mer och beställ kosttillskottet här.

viktminskning med kosttillskottKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation