Kalorier i läsk

läskLäsk är ett av våra mest utskällda livsmedel. Anledningen till detta är att läsk innehåller mängder av socker och samtidigt inte ger några vitaminer eller mineraler. Man brukar tala om att läsk innehåller tomma kalorier. En deciliter läsk innehåller ungefär 10 gram kolhydrater. Översatt till kalorier innebär det att varje deciliter läsk ger ungefär 40 kalorier. Det låter kanske inte som så mycket, och det är det egentligen inte om man bara dricker en liten mängd läsk, men de flesta av oss är benägna att dricka ganska stora mängder läsk och då skjuter kaloriintaget i höjden. Intressant är dock att det knappt skiljer någonting mellan kaloriinnehållet i läsk och kaloriinnehållet i exempelvis drickfärdig juice. I juice finns dock en del vitaminer och mineraler som inte finns i läsk.

Behöver du lite extra hjälp för att går ner i vikt till sommaren?

Dietshake från Svenskt kosttillskott hjälper dig att begränsa ditt kaloriintag. Inget hokuspokus. Det är bara ett enklare sätt att hålla nere kaloriintaget! Finns i flera god smaker.

Läs mer och beställ kosttillskottet här.

viktminskning med kosttillskottKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation