Kalorier i kebab

kebabKaloriinnehållet i kebabrulle och kebabtalrik är relativt lika och hamnar runt 200 kcal per 100g. Detta kan variera mycket beroende på vikt och fördelning av kebab och sås. Vanlig vit kebabsås innehåller nämligen 300 kcal per 100g och är därmed det mest kaloritäta i måltiden. En grov uppskattning är en kebabtalrik och kebabrulle ligger mellan 1000 och 1500 kcal beroende på storlek.

Behöver du lite extra hjälp för att går ner i vikt till sommaren?

Dietshake från Svenskt kosttillskott hjälper dig att begränsa ditt kaloriintag. Inget hokuspokus. Det är bara ett enklare sätt att hålla nere kaloriintaget! Finns i flera god smaker.

Läs mer och beställ kosttillskottet här.

viktminskning med kosttillskott3 Thoughts on “Kalorier i kebab

 1. dr on 18 juni 2010 at 8:26 said:

  Det var en tung kebabrulle som väger 1/2 – 3/4 kg i så fall!

 2. Patient on 29 september 2011 at 1:34 said:

  @Dr: 500-700g är väll vad dom brukar väga. Eller tja 700g kanske är i högsta laget men jag åt nyss min kebebrulle, den räckte hela dagen och jag är en kille på 180cm och ca 90kg

 3. Johan on 16 november 2011 at 12:48 said:

  Kebab med bröd är nog det man ska köra på. De är aningen mindre än rullen och tallriken och till skillnad från tallriken har den betydligt mindre sås och kebabkött, dessutom har kebab med bröd inga pommes utan den har istället sallad – vilket är mycket bättre, säger sig själv.

  Håller på att gå ner i vikt, vägde 90kg precis som “Patient” och är dessutom 180 cm jag med. Väger 78kg idag. Tar man en kebab till lunch/middag så är det nog bra om man tar nånting riktigt lätt till den senare/tidigare måltiden. En kebab är ju mellan 50 och 75 procent av ens rekommenderade dagliga intag av kalorier (för den som vill gå ner i vikt).

  Lever annars på måltidsersättare (varför jag gått ner 15 kilo på 3-4 månader), vilket är en extrem diet, men när modet sviktar och jag bara måste ha en kebab så kör jag på kebab med bröd. Rekommenderar brödet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation