Kalorier i kaffe latte

latteEn kaffe latte innehåller mellan 160-200 kcal. Om man dricker en kaffe latte varje dag i ett helt år sägs detta teoriskt kunna ge en viktökning med 6kg. En latte + kanelbulle är tillsammans cirka 500 kcal vilket grovt räknat innehåller nästan lika många kalorier som en måltid.

Behöver du lite extra hjälp för att går ner i vikt till sommaren?

Dietshake från Svenskt kosttillskott hjälper dig att begränsa ditt kaloriintag. Inget hokuspokus. Det är bara ett enklare sätt att hålla nere kaloriintaget! Finns i flera god smaker.

Läs mer och beställ kosttillskottet här.

viktminskning med kosttillskott3 Thoughts on “Kalorier i kaffe latte

 1. Man glömmer lätt att de som är onyttigt med en Kaffe latte är mjölken.
  De är ingen som säger att man ökar 6kg i vikt av att dricka ett glas mjölk om dagen i ett år. Tänk på de alla ni som dricker mjölk….

 2. petra on 14 augusti 2011 at 12:29 said:

  Hur räknar man att en latte innehåller 160-200 kcal?
  Kaffe i sig är ju kalorisnålt så då är det ju mjölken som avgör?

  Jag dricker en stor is-latte varje morgon, ca 0,5 liter. Den innehåller bara 80 kcal, dvs 2 dl minimjölk a 80 kcal, resten är is och kaffe.

  Det finns även barista mjölk som är fettsnål och fler och fler kaffehak använder mellanmjölk eller barista mjolk med lägre fetthalt.

 3. Detta kan ju inte stämma. Jag har druckit en vanlig kaffe latte från 7 / 11 varje morgon i ett halvår. Jag tränar regelbundet och kaffet gör inget för mig mer en uppiggandet på morgonkvisten.

  Känns svårt att tro att jag dricker en kaffe och äter en macka och kan jämnföra det med stora måltider.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation